Τα πράγματα γύρω μας είναι πολύπλοκα και όντως έχουμε αναπτύξει υψηλή τεχνολογία πέραν από τις δυνατότητές μας να σκεφτούμε και να προνοήσουμε για τις συνέπειες. Η σκέψη του ανθρώπου, η ικανότητά του να φτιάξει νοήματα, να συμβολοποιέι αληθινά και να καταλαβαίνει τι του γίνεται δεν έχει αναπτυχθεί παρά ελάχιστα. Εν τω μεταξύ φτιάχνει εργαλεία, τελειοποιεί τις τεχνολογίες του, τα στοιχεία που οραγνώνουν σε κράτος τις κοινότητές του, τα στοιχεία των χαρακτήρων που είναι κατάλληλοι να υπερετήσουν τις κοινωνίες συμμορφούμενοι με τις υποδείξεις. Κατ' ουσία φτιάχνει "κατασκευές ερμηνείας", δηλαδή παραδείγματα δράσης με τα οποία παρεμβαίνει στον κόσμο, εισάγοντας ένα γραμμικό χρόνο σε συστήματα που είναι απρόβλεπτα. Εκμεταλευόμαστε για ένα διάστημα ένα μέρος από τις άπειρες δυνάμεις που έχει ο κόσμος, αλλά πολύ λίγο καταλαβάινουμε στα αλήθεια τι γίνεται. Εν τω μεταξύ έχουμε επιβάλλει διάφορες διαστρεβλώσεις που χαραζουν τον κόσμο με τεχνητές γραμμές που σχηματίζουν τον χαρακτήρα μια κοινωνίας, το κράτος.
Το Ελληνικό κράτος επιβάλει ανήθικες απαιτήσεις. Π.χ.:
1. Ζητά από τους εργαζόμενους που παράγουν να πληρώσουν φόρους με τους οποίους πληρώνει αργόμισθους υπεράριθμους δημόσιους υπαλλήλους για να τους έχουν τα κόμματα σαν πελάτες.
2. Επιτρέπει σε ανίκανους καθηγητές, κομματικούς συνδικαλιστές, έμφοβους πρυτάνεις, και φοιτητοπατέρες να καταστρέφουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την παιδεία.΄
3. Δανείζεται με αβάσταχτους όρους για να ανταμοίψει με εξωφρενικά ποσά κομματικά στελέχη να κάνουν εθελουσία έξοδο από τις ΔΕΚΟ, υποθηκεύοντας το μέλλον του έθνους.
4. Δεν φροντίζει αυτούς που έχουν ανάγκη (παιδιά, ασθενείς και ηλικιωμένους) αλλά έχει αφήσει σε ιδιώτες να αναλάβουν τις δικές του υπηρεσίες (παιδεία και υγεία).
No comments:
Post a Comment