Friday, June 29, 2007

Έχουμε ένα όνειρο

Ονειρεύομαστε ότι οι κάτοικοι, οι μόνιμοι παραθεριστές, οι καλλιεργητές και οι κτηνοτρόφοι της Εξοχής θα μαζευτούν μαζί με τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον Δήμαρχο της Αιγείρας και θα ανακηρύξουν επίσημα όλο το χωριό οικολογικό.

Θα δεσμευτούν και θα συνυπογράψουν ένα συμβόλαιο μεταξύ τους.

Θα εκπονήσουν ένα σοβαρό σχέδιο οικολογικής ανάνηψης του χωριού. Θα απαγορεύσουν όλες τις δραστηριότητες που βλάπτουν το περιβάλλον, τα φυτοφάρμακα, τα λιπάσματα, την αλόγιστη χρήση του νερού. Θα ζητήσουν χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για δεντροφύτευση από άκρου σε άκρο όλης της περιοχής μας.

Θα ανακοινώσουν αυτή την απόφασή τους σε όλους τους αρμόδιους φορείς, Νομαρχία, Υπουργεία, και στον Πρωθυπουργό, και σε όλα τα μέσα Ενημέρωσης, Ραδιόφωνα, Εφημερίδες, και Τηλεοράσεις. Επίσης θα το ανακοινώσουν στον Οικουμενικό Πατριάρχη που είναι ιδιάιτερα ευαίσθητος για την οικολογική καταστροφή που υφιστάμεθα.

Θα καλέσουμε όλους να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Και θα είμαστε παράδειγμα και για άλλα χωριά. Και εδώ θα φανεί ποιός αληθινα νοιάζεται για τον τόπο αυτόν.

Το θέμα πια δεν είναι η οικονομία, η δημοκρατία, η ειρήνη, ο διχασμός του εμφυλίου πολέμου. Το θέμα είναι γιατί δεν υπάρχουν πια δέντρα, πουλιά, άγρια ζώα, θηράματα, αετοί, γεράκια, ανόθευτα φρούτα και κηπευτικά, καθαρά και άφθονα τρεχούμενα νερά.

No comments: